Szilveszter San Diego-ban // NYE in San Diego (Dec. 30. – Jan. 2.)

(English version – every second paragraph in Italics)

Elég hosszú volt az út Santa Barbarából, főleg hogy a forgalom elég sok helyen beáll (még a nekem hatalmasnak számító egy irányban 4-6 sávos autópályán is).

Este sétálgattunk kicsit a belvárosban, ami elég kihaltnak tűnt, viszont itt is sok szegény csöves volt. Kezdtünk “aggódni”, hogy Szilveszterkor is ilyen üres lesz.

The journey was quite long from Santa Barbara, especially that there are traffick jams all along (even on the to me seemingly huge, 4-6 lane in one way highways).

In the evening, we walked around a bit in the centre, which looked quite dead, but sadly, there were lots of homeless people here as well. We started to “worry” that it would be empty on NYE as well.

 

Szilveszter napján elautóztunk valami sós tóhoz, ami körül valami félig kihalt falu van (Salton City) … hááát kb. a kazah sztyeppére emlékeztet(ne, ha jártam volna a sztyeppén). A lényeg, hogy sivatagos táj. Összességében nem egy túl érdekes hely, de poszt-apokaliptikus meg ember nélküli képek készítésére tökéletes hely.

On the day of NYE we drove to some kind of salty lake, around which there is a semi-abandoned village (Salton City) … well, it reminded me of the Kazakh steppe (if I had been to the steppe actually). In short, it’s a desert landscape. Altogether, it’s not to interesting, but good for shooting post-apocalyptic and people-free photos.

San Diego szerencsére nem volt üres Szilveszter este. Cirkáltunk, találtunk is egy jó kocsmát, ahol ittunk egy-két kört, majd folytattuk a cirkálást. Este 10 körül már kb. minden helyre 40-50 dollár lett volna a belépő. Sikerült találni egy ingyen belépős tequila bárt, de rövid idő után visszatértünk az első kocsmába, ahol koccintottunk is (két pezsgővel végülis, mert rendeltem egy kört, aztán kiderült, hogy ingyen is járt egy kör … nem baj, dupla egészség, gazdagság és boldogság 🙂 ).

San Diego luckily wasn’t empty on NYE. We were roaming, found a nice pub, where drank 1-2 rounds, then continued roaming. Around 10PM almost all places charged 40-50 bucks for entry. We managed to find a free-entry tequila bar, but after a short while, we returned to the first pub, where toasted for NY (with two glasses of sparkling wine actually, because I ordered a round, then it turned out that a free round was also provided … no problem, double health, wealth and happiness 🙂 ).

1-jén megnéztük a közismert USA-Mexikó határt (tudjátok, ahol a kerítés belóg a tengerbe és állandó járőrözés van, mert egyébként az a pár méter kerítés a vízben semmit nem érne) és járkáltunk a városban.

On 1st, we checked out the infamous USA-Mexico border (you know, where the fence goes into the sea and there is constant patrolling, because without that, the couple of meter fence in the sea would be worth nothing) and roamed in the city.

2-án visszaautóztunk Santa Barbara-ba és útközben megnéztük az obszervatóriumot Los Angeles-ben, ami 29-én kimaradt a nagy tömeg és a feljáró autóút lezárása miatt. Az obszervatóriumtól látszódik a Hollywood felirat is egyébként.

On 2nd, we drove back to Santa Barbara and on the way, we checked out the observatory in Los Angeles, on which we missed out on 29th Dec due to the crowd and the closed road to it. The Hollywood sign can be seen from the observatory actually.

4 thoughts on “Szilveszter San Diego-ban // NYE in San Diego (Dec. 30. – Jan. 2.)

  1. rezsöatya

    “… meg ember nélküli képek készítésére tökéletes hely.”
    Erre te odaallsz! 😛

    Ismet fantasztikus kepek!

    Es nem azert, hogy szembe dicserjelek (az megvan?: “ne dicserj senkit a hata mogott, mert lehet, hogy nem mondjak vissza neki!”), szoval mar korabban is emlitettem, hogy szakmambol kifolyolag nekem alap, hogy a szinek, meg a kompozicio es effele uri huncutsagok befolyasolnak a kritikaimban. Es te ezeket te nagyon jol kezeled.

    Mai kedvencem az -Ez mar Santa Barbara- c. keped.

    1. hát ez az, nem kellene odaállnom, szelfit csinálnom meg végképp nem 😀

      köszi a dicséretet, átadom az illetékeseknek (magyarul fatternak és öccsnek akik a legtöbb képet csinálták)

      akkor remélem hogy ez a nagyon sok kép nem unalmas 😀

  2. Zsuzsi

    A Hollywood felirathoz mostaban tenyleg nem lehet tul kozel menni, mert a kozeli utcakat az ott lakok keresere lezartak a kivancsi turistak elol 🙂 ( tul sok volt a hazak elott szabalytalanul parkolo, es fenykepezkedo jeturista). Azert talalni par, a hegyoldalra vezeto kis utcat, az egyik vegeben van egy parkolo-fele. Ide jonnek fel nagyon sokan, es fenykepezkednek. Egyebkent egy turista osveny is vezet fel a vallalkozo kedvueknek, de a jel kozvetlen kozelebe mar nem lehet menni, le van zarva.

    1. köszi az infót! 🙂

      az az igazság, hogy szerintem fel sem merült a sok jövés-menésben hogy felmenjünk … na de majd legközelebb megnézzük azt az ösvényt, remélhetőleg lesz legközelebb

      bár most következő út alkalmával a keleti partot kellene megnézni

Leave a Comment